Relativizace
Relativizace
viewtopic.php?p=2168#p2168 https://f.cz/@tymoty/113578878275673960 :
Cokoliv může znamentat cokoliv.
https://f.cz/@xChaos/113578892921445118 :
Tak to rozhodně ne!!! Tahle relativizace je příčinou současného rozkladu. Některé věci by fakt měly znamenat to, co fakt znamenají...
#tg918389483
Cokoliv může znamentat cokoliv.
https://f.cz/@xChaos/113578892921445118 :
Tak to rozhodně ne!!! Tahle relativizace je příčinou současného rozkladu. Některé věci by fakt měly znamenat to, co fakt znamenají...
#tg918389483
Re: Relativizace
Možná, že "tahle relativizace je příčinou současného rozhladu", ale já věřím, že není cesty zpět do stavu, kdy jsme o relativitě nevěděli. Naopak navrhuju cestu vpřed:
Přijměme odpovědnost za to, co je pravda, co je fakt, čemu věříme.
To je kolektivní dílo a my se můžeme a máme na něm vědomě podílet. Spolupracujme.
#tg918389483
Přijměme odpovědnost za to, co je pravda, co je fakt, čemu věříme.
To je kolektivní dílo a my se můžeme a máme na něm vědomě podílet. Spolupracujme.
#tg918389483
https://f.cz/@xChaos/113578975919382840 :
No ale to je právě ten průšvih. Něčemu věřit musíme. Ale spíš bych byl pro nějakou víru s ručením omezením... víru jen do určité míry následků...
No ale to je právě ten průšvih. Něčemu věřit musíme. Ale spíš bych byl pro nějakou víru s ručením omezením... víru jen do určité míry následků...
No, nejen, že něčemu věřit musíme, my něčemu věříme a zdá se mi, že nemůžem jinak. Že jako mokří roboti jsme zkonstrování tak, že pracujeme s nějakým modelem našeho vnějšího prostředí, kterému hodně věříme. Změny toho modelu jsou obtížné a rádi na ně zapomínáme. Hned se zase tváříme, že to vždycky bylo takhle. Různými triky jsme se naučili uvidět, že náš model je "jenom model", že o tom, co je tam venku, vlastně celkem nic nevíme. Co ale máme po ruce, jsou druzí konkrétní lidé: Ty a já.
A můžeme, my dva, nacházet a tvořit to, v čem jsme sladěni. Shody jsou k tomu nástroj.
A z takovýchto samovolných nebo vědomých tvoření lokálních souladů vznikají a můžou vznikat velké soulady. Nejsou nikdy dokonalé a všeobecné. A kdyby byly, děsilo by nás to. Když se uniformita blíží, děsí nás to.
Zkusím shrnout:
Ty a já můžeme nacházet a tvořit to, v čem jsme sladěni. Z takovýchto lokálních souladů můžou vznikat velké soulady.
#tg918389483
A můžeme, my dva, nacházet a tvořit to, v čem jsme sladěni. Shody jsou k tomu nástroj.
A z takovýchto samovolných nebo vědomých tvoření lokálních souladů vznikají a můžou vznikat velké soulady. Nejsou nikdy dokonalé a všeobecné. A kdyby byly, děsilo by nás to. Když se uniformita blíží, děsí nás to.
Zkusím shrnout:
Ty a já můžeme nacházet a tvořit to, v čem jsme sladěni. Z takovýchto lokálních souladů můžou vznikat velké soulady.
#tg918389483
Ty a já můžeme tvořit lokální soulad nás dvou. Z lokálních souladů můžou vznikat velké soulady.
#tg918389483
#tg918389483
Když se každý účastníme v několika lokálních aktivitách, vzniká síť, která může ovlivňovat velký 'inter-local' prostor.
Ale musíme se vzdát touhy to jakkoliv centralizovat / agregovat.
Není cílem nafukování malého do velkého. Cílem je spolupráce / součinnost / souhra mnohých malých.
Jasně, vedle toho potřebujeme různé centralizace, vůdce, instituce a podobně. Ale těch je v zásadě dost. Celkem klidně můžeme žít s těmi, které už tu jsou, a jen výjimečně tvořit nové.
#tg918389483
Jasně, vedle toho potřebujeme různé centralizace, vůdce, instituce a podobně. Ale těch je v zásadě dost. Celkem klidně můžeme žít s těmi, které už tu jsou, a jen výjimečně tvořit nové.
#tg918389483
Pierrette navazujue na viewtopic.php?p=2176#p2176 :
@tymoty si quando ho scritto “solo locale” mi sono resa conto che avrei dovuto articolare meglio il mio pensiero, l’hai fatto tu molto bene @unterwasser @Veza85UE @xChaos
@tymoty si quando ho scritto “solo locale” mi sono resa conto che avrei dovuto articolare meglio il mio pensiero, l’hai fatto tu molto bene @unterwasser @Veza85UE @xChaos