Volby do Evropského parlamentu 6.-9.6.2024

Fórum
Odpovědět
Tymoty
Příspěvky: 1874
Registrován: 12.10.2023 14:19

Re: Volby do Evropského parlamentu 6.-9.6.2024

Příspěvek od Tymoty »

https://besoindeurope.fr/ :

> Besoin d'Europe est la liste commune Renaissance, MODEM, Horizons, Parti Radical et UDI, unis pour les Européennes du 9 juin 2024.
Tymoty
Příspěvky: 1874
Registrován: 12.10.2023 14:19

Re: Volby do Evropského parlamentu 6.-9.6.2024

Příspěvek od Tymoty »

Volby do celounijního parlamentu ke mně přicházejí přestrojeny v členskozemském hávu. Já se ovšem chci při volbě vztahovat k celé Unii - jdu k volbám. A chci se také vztahovat k nějakému celounijnímu politickému směřování - volím. To se ukázalo, že vůbec není lehký úkol. Zkoumal jsem, zda se dokážu vztáhnout k nějaké politické skupině poslanců, které v Parlamentu fungují. Nepodařilo se mi to. Ve volební kalkulačce mi vyšla 97% shoda s 'Group of the Progressive Alliance of Socialists and Democrats in the European Parliament' ( https://trojkatretiho.cz/viewtopic.php?p=574#p574 ), ale v Česku nekandiduje nikdo, kdo má chuť a naději se k této skupině připojit. Nakonec jsem dospěl k tomu, že si to celounijní politcké směřování, ke kterému se vztáhnu, sestrojím sám a nabídnu ho dalším. Výsledek je popis směřování dvojím způsobem. První způsob je heslo:

Evropská unie - světová mocnost dobra

Více o heslu zde: https://trojkatretiho.cz/viewtopic.php?p=798#p798 . Druhý způsob popisu "mého" celounijního politického směřování je doporučení, kterou členskozemskou politickou stranu volit v které členské zemi. Pro každého voliče jsem vybral jednu stranu:

🇫🇮 Suomen Sosialidemokraattinen Puolue 🇸🇪 Arbetarepartiet-Socialdemokraterna 🇪🇪 Eesti Reformierakond 🇱🇻 Progresīvie 🇩🇰 SF – Socialistisk Folkeparti 🇱🇹 Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga 🇮🇪 Fianna Fáil 🇩🇪 Bündnis 90/Die Grünen 🇵🇱 Platforma Obywatelska 🇳🇱 GROENLINKS / Partij van de Arbeid 🇧🇪 (🇳🇱) Groen (🇫🇷) Écolo (🇩🇪) Christlich Soziale Partei 🇫🇷 Besoin d'Europe 🇨🇿 Česká pirátská strana 🇱🇺 Lëtzebuerger Sozialistesch Aarbechterpartei 🇸🇰 Progresívne Slovensko 🇦🇹 NEOS – Das Neue Österreich 🇭🇺 Momentum 🇷🇴 Reînnoim Proiectul European al României 🇮🇹 Stati Uniti d'Europa 🇸🇮 Gibanje Svoboda 🇭🇷 Možemo! – politička platforma 🇧🇬 Движение за права и свободи 🇪🇸 Partido Socialista Obrero Español 🇵🇹 Partido Socialista 🇬🇷 ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής 🇲🇹 Partit Laburista 🇨🇾 Δημοκρατικό Κόμμα

Stojím o pochvaly a souhlasy, neváhejte, chvalte, souhlaste 🙂 Stojím ale také velmi o názory, které doporučují nějakou jinou členskozemskou stranu, nebo šířeji: stojím i o jakoukoliv kritiku 🙂

Výsledky jsem shrnul do jednoho tútu. Prosím, abyste si ho otevřeli ve svém Mastodonu třeba tak, že si zkopírujete následující adresu a vložíte ji do 🔍 "Explore" ve své mastodoní instanci:

https://f.cz/@tymoty/112556338278649962

Také můžet obsah odkazovaného tútu šířit jakýmikoliv jinými kanály, které používate.
Tymoty
Příspěvky: 1874
Registrován: 12.10.2023 14:19

Re: Volby do Evropského parlamentu 6.-9.6.2024

Příspěvek od Tymoty »

https://mastodon.social/@KlausGerdGiese ... 6662599699 :

> Are you sure that "Besoin d'Europe" and "Bündnis90/Die Grünen" fit better your main criteria and political values than "Réveiller l'Europe" and "FDP"? The latter two are, for instance, tougher on the Russian threat.

France

https://place-publique.eu/elections-eur ... lucksmann/

https://programme-candidats.interieur.g ... l?liste=27

I see Réveiller l'Europe as a good tip for my love. I don't like Freie Demokratische Partei.
Tymoty
Příspěvky: 1874
Registrován: 12.10.2023 14:19

Re: Volby do Evropského parlamentu 6.-9.6.2024

Příspěvek od Tymoty »

I am avare that my selection of 27 political parties is naive.

The project(?) 'European Union - World Power of Good' tries to combine two things. I believe that the combination of them in social / political system is good for realisation of both. That in society, out there in the world, 'pover' and 'good' support each other. Yet... Yet inside, in psychology, they rarely go together. People, individually, psychologically tend to be either 'power-iterested' or 'good-interested'. So, I am looking for politicians and parties with good internal cohabitation of 'power-interest' and 'good-interest'. And with ability to sell this healthy and strange combination to at least some voters.
Tymoty
Příspěvky: 1874
Registrován: 12.10.2023 14:19

Re: Volby do Evropského parlamentu 6.-9.6.2024

Příspěvek od Tymoty »

And, perhaps, the proposed structure of the 27 sisterhood of member countries parties is the best way to produce all Union political party(?) / movement(?) / direction(?).

https://en.wikipedia.org/wiki/European_political_party

https://en.wikipedia.org/wiki/Table_of_ ... ganisation

https://www.appf.europa.eu/appf/en/part ... ed-parties

https://www.europarl.europa.eu/epgenpro/
Odpovědět

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 hostů